ГоловнаСвіт

ОБСЄ не братиме участь у спостереженні за російськими виборами в окупованому Криму

Вибрані в Держдуму представники Криму не отримають міжнародну легітимність і не зможуть брати участь у міжнародних заходах.

ОБСЄ не братиме участь у спостереженні за російськими виборами в окупованому Криму
ОБСЕ
Фото: podrobnosti.ua

ОБСЄ не братиме участі в спостереженні за російськими виборами в Криму, оскільки вважає їх незаконними, а обрані до Держдуми представники Криму не отримають легітимності.

Про це повідомив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук на прес-конференції в Києві під час ХІІ Наради послів.

"Крим - невід'ємна частина України, тимчасово окупована Росією. Тому БДІПЛ ОБСЄ не буде спостерігати за тим, що відбуватиметься на цій території", - сказав Прокопчук, відповідаючи на питання LB.ua.

Він нагадав, що в березні 2014 року після вторгнення військ РФ був організований незаконний референдум і тоді запрошена російською стороною для спостереження БДІПЛ теж відмовилася приїхати.

Прокопчук також підкреслив, що обрані в Держдуму представники Криму не отримають міжнародну легітимність і не зможуть брати участь у міжнародних заходах (зокрема в парламентській асамблеї ОБСЄ) від імені Держдуми. У зв'язку з цим він нагадав інцидент річної давності, коли в лютому в російську делегацію підключили представника окупованого Криму. Однак ця особа не була допущена в Австрію, а також за рішенням Бюро ПА ОБСЄ одноголосно було прийнято рішення не визнавати повноваження цієї особи як члена парламентської делегації РФ.

Відповідаючи на питання, чи можливо визнати нелегітимним весь склад Держдуми через наявність у її складі представників невизнаного Криму, дипломат повідомив, що це питання вимагає додаткової юридичної оцінки.

Як повідомляли напередодні, 23% росіян готові продати свій голос на виборах в Думу за суму від 100 рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram