ГоловнаПолітика

Яценюк: відповіддю на дії Росії можуть бути лише санкції, жорстка дипломатія і сильні війська

Лідер НФ пропонує світовій спільноті визнати провину РФ у дестабілізації світу.

Яценюк: відповіддю на дії Росії можуть бути лише санкції, жорстка дипломатія і сильні війська

Російська Федерація є причиною того, що ситуація у світі з безпекою - катастрофічна. З такою заявою після закінчення зустрічі з заступником генерального секретаря НАТО Александром Вершбоу виступив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

"Незаконна анексія Криму, захоплення Донецька і Луганська, агресія Росії проти Грузії, російська військова присутність в Придністров'ї, російська військова діяльність у Сирії. Росія дестабілізує світ", - зазначив він.

І відповіддю на такі дії РФ, у тому числі й українською, можуть стати лише "жорстка дипломатична позиція, санкції і сильні Збройні сили", вважає Яценюк.

"Україна перебуває на передовій захисту своєї незалежності і захисту країн-членів Європейського Союзу та країн-членів НАТО. Без реальної, дуже чіткої практичної допомоги від країн-членів НАТО, в першу чергу в поставках озброєння для української армії, захистити Україну та захистити Європу від озброєної до зубів Росії, яка має другий ядерний потенціал у світі, - непросто", - заявив лідер НФ.

При цьому він нагадав, що пакет допомоги, наданий НАТО Україні після Варшавського саміту, - практично найбільший за всю історію НАТО, починаючи з допомоги в реабілітації українських військовослужбовців і закінчуючи допомогою загалом у модернізації українських Збройних сил і українського Міністерства оборони.

"У цей пакет допомоги не входить поставка зброї. І це вже питання двосторонніх відносин України з країнами-членами Альянсу. Два роки ми не просто займаємося цим питанням - ми б'ємося, але остаточного рішення не прийнято. У цей час Росія витрачає мільярди доларів на озброєння і, фактично, здійснюючи військову інтервенцію проти України, створила такий тестовий майданчик для своєї зброї на території України проти українців і проти всього світу", - наголосив Яценюк.

На його думку, завдання всього вільного світу зараз - визначитися з тим, що саме Росія дестабілізує світ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram