ГоловнаПолітика

У Держприкордонслужбі назвали обшуки "спробою зіштовхнути лобами" ДПСУ та Нацполіцію

У відомстві офіційно прокоментувала обшуки у справі незаконної вирубки лісу.

У Держприкордонслужбі назвали обшуки "спробою зіштовхнути лобами" ДПСУ та Нацполіцію
Фото: Сергей Нужненко

У Державній прикордонній службі прокоментували проведення обшуків у будівлі відомства в Києві, а також її підрозділах у Західному регіоні.

Відповідну заяву опубліковано на сайті ДПСУ.

Зазначають, що Держприкордонслужба є правоохоронним органом спеціального призначення, основне завдання якого - організація охорони державного кордону. Тому в умовах "гібридної війни" спроби заблокувати систему організації неприйнятні.

"Окремі керівники військової прокуратури вчора вкотре з незрозумілих мотивів спробували перевести питання кримінальної справи локального рівня до масштабів відомства і при цьому "зіштовхнути лобами" Держприкордонслужбу і Нацполіцію, організувавши в центрі Києва маски-шоу для російського телебачення... Тільки державна позиція керівництва Держприкордонслужби - не реагувати на провокації - дозволила уникнути банальної сутички і трагічних наслідків", - наголошено в повідомленні.

У ДПСУ заявили, що готові до співпраці з правоохоронцями і спільно боротися з незаконною вирубкою лісу в Закарпатській області. "Для того, щоб установити істину... потрібно працювати на Закарпатті та встановлювати причетних осіб з інших структур і відомств, які, безумовно, є. Держприкордонслужба продемонструвала, що є відкритою для слідства і співпраці. За нашою інформацією, було оголошено підозру чотирьом військовослужбовцям Чопського загону. До речі, це було не вчора, а ще більш ніж 1,5 місяця тому. Ми передали в Генеральну прокуратуру матеріали, які свідчать і про інші епізоди справи з можливими ознаками злочинних дій. Ми попросили наших словацьких колег також розібратися в ситуації і надати наявну в них інформацію", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, у вівторок Військова прокуратура і Нацполіція провели обшуки в будівлі ДПСУ у справі незаконної вирубки лісу в Закарпатській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram