ГоловнаСвіт

Кількість росіян, які хочуть бачити Росію "великою державою", зменшилася до 59%, - опитування

У 2014 році про це заявляли 67% респондентів.

Кількість росіян, які хочуть бачити Росію "великою державою", зменшилася до 59%, - опитування

Кількість росіян, які вважають, що Росія повинна бути великою державою, з потужними збройними силами і впливати на всі політичні процеси в світі, зменшилася до 59%.

Про це повідомляє РБК із посиланням на дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Відзначають, що в 2014 році про це заявляли 67% респондентів.

Ще 33% опитаних заявили, що Росія не повинна прагнути до зміцнення державної міці, а натомість подбати про добробут власних громадян. Ще 8% не змогли дати відповідь.

77% учасників опитування на запитання про те, як би вони могли охарактеризувати себе, заявили, що керуються інтересами суспільства загалом, 17% - особистими прагненнями.

При цьому 72% опитаних упевнені, що політика Росії повинна бути орієнтована на зміцнення суверенітету, розвиток власної російської цивілізації, а 20% говорять про необхідність союзу з провідними країнами Заходу і входження Росії в сучасну західну цивілізацію.

Також 63% респондентів упевнені, що Росія потребує стабільності, яка важливіша за реформи і пов'язані з ними зміни, тоді як третина (30%) вважає, що країна потребує змін і нових реформ, навіть якщо ці зміни пов'язані з ризиком втрати стабільності .

Раніше в серпні повідомляли, що росіяни почали менше симпатизувати Путіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram