ГоловнаСвіт

Русеф пообіцяла в разі повернення до влади провести референдум про дострокові вибори президента

Русеф пообіцяла в разі повернення до влади провести референдум про дострокові вибори президента
Дилма Русеф
Фото: EPA/UPG

Тимчасово відсторонена від посади президента Бразилії Ділма Русеф пообіцяла в разі повернення на вищий пост провести референдум про дострокові вибори голови держави.

Про це повідомляє euronews.

У своєму листі до нації Русеф заявила, що громадяни Бразилії самі повинні вибрати кращий спосіб підвищення ефективності управління країною.

"Судити президента і відправити президента у відставку за те, що він зробив, може народ і тільки народ, - сказала вона. - Тільки народ, тільки шляхом президентських виборів! Я виступаю за референдум, на якому люди могли б висловитися за проведення позачергових виборів, а також за проведення політичної та виборчої реформ".

Проти Русеф запущено процедуру імпічменту. 25 серпня це питання розгляне на вирішальному засіданні Сенат. Сама вона каже, що, згідно з конституцією країни, для оголошення імпічменту президента однієї політичної недовіри недостатньо, потрібні докази злочину. В іншому випадку це не що інше, як державний переворот.

Опозиція звинувачує Ділму Русеф у корупції і фінансових порушеннях, імовірно, допущених нею під час передвиборної кампанії 2014 року. За версією опозиції, з відома Русеф прикрашали дані про стан справ в економіці.

До цього додався і скандал у державній нафтовій компанії Petrobras. Русеф і її попередника Лулу да Сілву звинувачують у використанні корупційних схем і спробах припинити їх розслідування.

Якщо імпічмент Русеф буде схвалено, віце-президент Мішел Темер, який тимчасово змінив її, залишиться на цій посаді до 2018 року.

Нагадаємо, раніше в серпні Сенат Бразилії підтримав початок процесу імпічменту Русеф.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram