ГоловнаСвіт

Прокуратура Румунії відкрила кримінальну справу проти журналістів Sky News

Справу порушено проти трьох британських журналістів, в тому числі проти режисера репортажу Стюарта Рамсея.

Прокуратура Румунії відкрила кримінальну справу проти журналістів Sky News
Фото: news.sky.com

Прокуратура Румунії почала кримінальне розслідування проти трьох британських журналістів телеканалу Sky News, обвинувачених у створенні "постановочного" репортажу про контрабанду зброї з України.

Про це повідомляє 112.ua з посиланням на румунське агентство Agerpres.

Як мовиться в сюжеті, Sky News протягом місяців вів переговори з "угрупуванням з Румунії", після чого воно запропонувало журналістам приїхати в віддалену частину цієї країни, щоб показати, що саме вони можуть надати.

Відеосюжет з'явився в ефірі 7 серпня. У ньому показується, як троє людей, особи яких приховані капюшонами, пропонують журналістам купити автомати, в тому числі АК-47. Один з "продавців" повідомляє, що зброя була доставлена в країну з України.

"Журналісти Sky News навмисно поширили репортаж, в якому йдеться про незаконний обіг зброї в Румунії, свідомо знаючи, що він постановочний. Подібні репортажі "ставлять під загрозу національну безпеку Румунії", - йдеться в рішенні Бухарестського апеляційного суду.

За даними джерел агентства, влада Румунії відправить британській владі відповідні документи для того, щоб заслухати журналістів телеканалу в Великобританії.

"Ми порушили справу проти трьох британських журналістів, зокрема проти режисера репортажу Стюарта Рамсея", - повідомила агентству AFP представник прокуратури Міхаела Поріме.

Нагадаємо, румунські силовики заарештували 10 серпня кілька людей за підозрою в незаконній торгівлі зброєю. Всі заарештовані фігурували в репортажі Sky News, який вийшов 7 серпня. Згідно з ним, вони брали участь у незаконній торгівлі зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram