ГоловнаСвіт

У Петербурзі суд засудив до ув'язнення трьох членів "Хізб ут-Тахрір"

У різний час у місті були затримані дев'ять осіб, причетних до ісламської політпартії.

У Петербурзі суд засудив до ув'язнення трьох членів "Хізб ут-Тахрір"

У російському Петербурзі суд 17 серпня засудив трьох членів організації "Хізб ут-Тахрір" до позбавлення волі строком від 5 до 17 років, повідомляє Крим.Реалії.

За версією російського слідства, засуджені проводили в Петербурзі "семінари", під час яких читали заборонену в Росії літературу, а також обговорювали світові новини і діяльність "Хізб ут-Тахрір".

За даними ФСБ, у Петербурзі в різний час було затримано дев'ять осіб, причетних до "Хізб ут-Тахрір". Чотирьох з них вже засудили, серед них і передбачуваний керівник відділення організації Сергій Яблоков.

Організація "Хізб ут-Тахрір" легально діє в Україні і багатьох країнах світу, але заборонена в Росії. Цю заборону Москва поширює на анексований Крим.

Зокрема, за участь у міжнародній ісламській політпартії в російському Ростові-на-Дону судять чотирьох мусульман з Криму. Ще щодо 10 кримчан ведеться досудовий розгляд.

Нагадаємо, в Росії правозахисний центр "Меморіал" визнав політичними в'язнями кримських мусульман, звинувачених російською владою в тероризмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram