ГоловнаЕкономікаДержава

Виконавча служба арештувала рахунки Укргазбанку

Банк подав скарги в Міністерство юстиції.

Виконавча служба арештувала рахунки Укргазбанку
Фото: znedv.ru

Державна виконавча служба арештувала рахунки Укргазбанку.

Про це повідомляють на сайті банку.

29 липня з електронної пошти Національного банку Укргазбанку прийшов лист про те, що відділ примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції наклав арешт на кошти банку на підставі наказу Господарського суду Києва про стягнення з банку коштів на користь ТОВ "Укрконцепт".

"Станом на 30 липня банк не отримав ні постанови про відкриття виконавчого провадження, ні постанови про арешт коштів боржника, а рішення господарського суду банк оскаржив у касаційній інстанції", - наголошують у повідомленні.

29 липня банк подав скарги до Мін'юсту, у Виконавчу службу і відправив клопотання про відкликання платіжних вимог і відкладення виконавчих дій до рішення Вищого госпсуду.

"Керівництво Укргазбанку вкрай стурбоване такою спробою неправомірно заволодіти коштами банку і вживає в межах повноважень усіх можливих заходів для захисту інтересів держави, акціонерів і клієнтів банку. Відповідні заяви скеровано в правоохоронні органи України. Переконані, що замовники і виконавці цих протиправних дій будуть встановлені і притягнуті до відповідальності", - йдеться в повідомленні.

У Господарському суді Києва зараз розглядають багатомільйонні позови "Укргазбанку" і "Укрконцепту" одне до одного.

ТОВ "Укрконцепт" вимагає в держбанку 144 млн гривень за договором про поступку правом вимоги і за договором поступки правами за договором іпотеки, які було підписано у квітні 2010 року. Відповідно до їхніх умов, компанія придбала в банку один з кредитів за 127,6 млн гривень (з яких 100 млн гривень було взято в кредит у самому Укргазбанку). Однак згодом обидва договори визнанили недійсними.

Укргазбанк і собі вимагає в "Укрконцепту" 110,2 млн гривень.

Нагадаємо, 2015 рік Укргазбанк закінчив із чистим прибутком 259,672 млн гривень, а в першому півріччі 2016 року його прибуток становив 91,3 млн гривень. За даними НБУ, на 1 квітня за розміром активів банк займав 7-ме місце (48,903 млрд гривень) серед 109 банків.

94,94% акцій Укргазбанку належать державі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram