ГоловнаЕкономікаДержава

Укргазбанк закінчив 2015 рік із 250 млн гривень прибутку

Голова правління заявив про випередження плану операційного прибутку.

Укргазбанк закінчив 2015 рік із 250 млн гривень прибутку
Фото: forbes.ua

Позитивний фінансовий результат підконтрольного уряду Укргазбанку 2015 року становив 250 млн гривень. Про це в інтерв'ю Forbes заявив голова правління фінустанови Кирило Шевченко.

"Щодо фінансового результату, то сьогодні я вже можу сказати, що Укргазбанк 2015 рік закінчив із прибутком. Буквально сьогодні була заява НБУ, в якій вони очікують, що українські банки вийдуть на операційний прибуток 2017 року. А ми вийшли вже зараз. Ми зараз робимо коригувальні проводки, але наш прибуток становить десь близько 250 млн гривень", - зазначив керівник Укргазбанку, підкресливши, що підсумковий результат повністю відповідає фінансовому плану банку, узгодженому з Міністерством фінансів України.

Також він повідомив, що Укргазбанку торік вдалося подвоїти свої активи і значно наростити портфель залучених коштів клієнтів - на кінець року він становив 27,2 млрд гривень (+15 млрд гривень, або + 223%).

"Залишки на рахунках фізичних осіб зросли на 4 млрд гривень, ми виросли із 6 млрд до 10 млрд. Це дуже великий приріст, вище від будь-якого ринку. По корпоративному сегменту в нас приріст 10 млрд гривень, ми починали з 5 млрд, а стало 15 млрд. Дуже хороший процентний приріст показав малий і середній бізнес, він виріс із 300 млн гривень до 900 млн гривень, але тут треба врахувати, що ми росли практично з нуля, оскільки програму для малого та середнього бізнесу ми запустили із середини літа 2015 року", - повідомив Шевченко.

Окрім того, за словами голови правління, 2015 року Укргазбанк збільшив свою клієнтську базу на 139 тис. осіб. Такий приріст став можливим завдяки реалізації кредитних продуктів для зарплатних проектів, виплатам гарантованих сум вкладникам збанкрутілих банків і т.д.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram