ГоловнаСвіт

В Іспанії затримали кількох росіян і українця за зв'язки з мафією

Спіймали членів "тамбовського" і "таганського" ОЗУ.

В Іспанії затримали кількох росіян і українця за зв'язки з мафією
Фото: стоп-кадр с видео

В Іспанії в результаті операції затримано щонайменше семеро людей, включаючи шістьох росіян і українця, пише El Mundo з посиланням на джерела. Газета називає це "новим ударом по російській мафії".

За даними видання, операція Цивільної гвардії Іспанії із затримання почалася у вівторок о шостій ранку за місцевим часом. У ній взяли участь 180 співробітників правоохоронних органів.

Затриманих підозрюють у відмиванні грошей, відзначає газета, згадуючи "тамбовське" і "таганське" організовані злочинні угруповання. За версією газети, двоє російських громадян "налагодили інфраструктуру для вчинення злочинів, а потім переїхали в Таррагону (Каталонія), звідки контролювали роботу своїх підлеглих".

Під час перебування в Іспанії підозрювані демонстрували "відмінні контакти з політиками зі своєї країни", наголошує газета. Крім цього, встановлено їх зв'язки з наркокартелями в колумбійських містах Калі і Медельїн, пише El Mundo.

Російському агентству ТАСС у Цивільній гвардії підтвердили факт затримання, уточнюючи, що кількість затриманих вісім, а не сім. "Затримано вісім осіб, серед них - громадяни Росії і України, за підозрою у відмиванні коштів", - сказав агентству представник цього правоохоронного органу.

Як нагадує РБК, в березні Цивільна гвардія Іспанії за запитом Росії затримала чотирьох осіб. Зокрема, йшлось про якихось Михайла К. і Ольгу К., яких звинувачують у шахрайстві і відмиванні грошей в період з 2007 по 2009 роки на загальну суму €15 млн. Крім того, затримано 26-річного Олега Н., якому ставилося поширення наркотиків у Санкт-Петербурзі, а також 53-річного Сергія М., якого підозрюють у шахрайстві, скоєному в 2008 році.

На початку травня РІА Новини з посиланням на іспанське агентство EFE писало, що суддя іспанського Національного суду видав ордер на арешт 12 осіб, яких підозрюють у зв'язках з угрупованням так званого кримінального авторитета Геннадія Петрова. Зокрема,  згадувалися депутат Держдуми Владислав Рєзнік, його дружина Діана Гіндін, заступник директора ФСКН Микола Аулов, екс-заступник голови Слідчого комітету при прокуратурі Ігор Соболевський, член Малишевського злочинного угруповання Леонід Христофоров. У постанові судді йшлося, що "злочинна організація під керівництвом Петрова домоглася очевидного проникнення в державні структури своєї країни".

Пізніше іспанські судді задовольнили апеляцію депутата Держдуми Рєзніка, який опротестував постанову про свій арешт. Як повідомлялося Associated Press, суд врахував, що Рєзнік дав свідчення за допомогою відеозв'язку і має свого представника в Іспанії. У постанові зазначалося, що апелянт обіймає в Росії високий пост і його місце перебування відоме.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram