ГоловнаСвіт

Туреччина відмовилася платити компенсацію за збитий Су-24

Прем'єр країни запевнив, що йдеться лише про співчуття в зв'язку з тим, що сталося.

Туреччина відмовилася платити компенсацію за збитий Су-24
Бинали Йылдырым
Фото: EPA/UPG

Турецька влада не збирається виплачувати Росії компенсацію за збитий Су-24.

Як заявив прем'єр-міністр Біна Йилдирим, мова йде лише про вибачення перед Москвою, повідомляє РБК з посиланням на NTV.

"Ми лише висловили Росії свої співчуття у зв'язку з тим, що сталося", - заявив прем'єр після виступу перед депутатами турецького парламенту.

Під час виступу перед парламентарями Йилдирим сказав про "відлигу" у відносинах Москви й Анкари. "Непрямий контакт між двома лідерами, нарешті, дав результат, - сказав Йилдирим. - Ми можемо сказати, що перебуваємо на початку процесу нормалізації відносин між Туреччиною і Росією".

Напередодні в інтерв'ю телеканалу TRT Біна Йилдирим заявив, що Туреччина в разі необхідності готова виплатити Росії компенсацію за збитий літак. Він повідомив, що 29 або 30 червня має відбутися телефонна розмова між президентами Реджепом Ердоганом і Володимиром Путіним, під час якої буде обговорюватися питання врегулювання двосторонніх відносин.

У понеділок Кремль повідомив, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в посланні до президента Росії Володимира Путіна вибачився за збитий літак.

Відносини Москви і Анкари різко погіршилися після того, як 24 листопада турецький винищувач збив російський бомбардувальник Су-24, який брав участь в операції Росії в Сирії. Турецька влада стверджувала, що літак вторгся в повітряний простір країни, проте в Москві це спростовували. Літак зазнав аварії на території Сирії. Командира екіпажу розстріляно із землі, штурмана вдалося врятувати. При цьому під час рятувальної операції загинув ще один російський військовослужбовець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram