ГоловнаПолітика

Сакварелідзе допустив відставку Саакашвілі

Голова Одеської ОДА піде з посади, якщо очолить партію, яку створює.

Сакварелідзе допустив відставку Саакашвілі

Голова партії "Демократичний Альянс" Василь Гацько та колишній заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе планують в цьому місяці оголосити про створення нової партії. За словами Сакварелідзе, якщо Михайло Саакашвілі очолить цю політсилу, він піде з посади голови Одеської області.

"Минулі п'ять-шість місяців ми нічим більше не займалися, як домовлялися. Питання коли [буде оголошено про створення нової партії]? Я сподіваюся, що в червні. Саме в цьому місяці стане зрозуміло, чи зможемо ми вийти і сказати: ура, це відбулося! ... Можливо, це станеться в найближчі тиждень-два", - наводить слова Гацько під час круглого столу "Інтерфакс-Україна".

Сакварелідзе,  своєю чергою, заявив, що питання, чи очолить партію Саакашвілі, залишається відкритим.

"Що стосується Саакашвілі ... Якщо він прийме таке рішення створити партію або очолити цю партію, то він до кінця присвятить себе цій партії ... Наполовину не вийде. Роботи буде дуже багато. Відповідальності дуже багато. Країна дуже велика, і політична енергія теж дуже велика в країні, і треба дотягнутися до кожної людини", - зазначив політик.

Сакварелідзе дав зрозуміти, що якщо Саакашвілі очолить політсилу, то змушений буде залишити свою нинішню посаду.

"Не будемо поспішати, приймати рішення він буде сам ... Він дуже енергійна людина, і я думаю, що він сам захоче об'їхати всю Україну, подивитися на тих ентузіастів, які будуть приєднуватися до цієї політичної платформи. На губернаторській посаді або з губернаторським постом це складно", - сказав екс-заступник генпрокурора.

За словами Сакварелідзе, у новій партії поки що немає навіть робочої назви, але вона може підтримати кандидатів у народні депутати вже на довиборах до Верховної Ради 17 липня.

Нагадаємо, про те, що команда Саакашвілі створює політичну партію, повідомив у березні його соратник Саша Боровик. Однак сам Саакашвілі це спростував.

Протягом лютого-березня "Рух за очищення" на чолі з Саакашвілі провів антикорупційні форуми практично у всіх обласних центрах України.

У кінці лютого сам Саакашвілі зажадав дострокових виборів до Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram