ГоловнаПолітика

ЦВК призначила довибори в Раду на округах Гарбуза і Гордєєва

17 липня українці виберуть сімох народних депутатів

ЦВК призначила довибори в Раду на округах Гарбуза і Гордєєва

Центральна виборча комісія в п'ятницю призначила на неділю, 17 липня, довибори народних депутатів на двох мажоритарних округах.

Вибори призначено в одномандатних виборчих округах №114 (Луганська область) і №183 (Херсон) у зв'язку з достроковим припиненням повноважень депутатів Юрія Гарбуза та Андрія Гордєєва. Перший став головою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, другий - головою Херсонської обладміністрації.

Крім того, ЦВК звернулася до Луганської обласної військово-цивільної адміністрації з проханням надати висновок про можливість організації та підготовки відповідно до законодавства виборів в окрузі №114. Він включає Біловодський, Марківський, Міловський, Новопсковський, Слов'яно-Сербський і Станично-Луганський райони (з центром у селищі міського типу Станиця Луганська).

Округ №183 включає Комсомольський район і частину Дніпровського та Суворовського районів Херсона з населеними пунктами Дніпровської, Суворовської та Комсомольської районних рад Херсона, Білозерський район.

Нагадаємо, раніше ЦВК призначила довибори на округах, з яких стали народними депутатами Борис Філатов (став мером Дніпропетровська), Владислав Атрошенко (мер Чернігова), Ігор Насалик (міністр енергетики), Тарас Кутовий (міністр АПК) та Ігор Єремєєв (помер у результаті нещасного випадку). Таким чином, 17 липня буде обрано сімох нових депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram