ГоловнаПолітика

Україна почала розбудову сектору оборони для вступу в НАТО, - Порошенко

Україна почала реформу сектору оборони і безпеки для вступу в НАТО

Україна почала розбудову сектору оборони для вступу в НАТО, - Порошенко
Фото: Пресс-служба президента

Рада національної безпеки і оборони затвердила стратегічний оборонний бюлетень.

Про це повідомив президент Петро Порошенко на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Ми почали реальну перебудову сектора оборони і безпеки для вступу в НАТО. На засіданні РНБО затвердили Стратегічний оборонний бюлетень і питання, пов'язані з плануванням і виконанням державного оборонного замовлення. Це - дорожня карта реформ сектору оборони і безпеки, необхідної для переходу на стандарти НАТО", - написав президент.

"Ми нарешті відходимо від системи радянської армії і будуємо справжні й ефективні Збройні сили. Для мене це дуже важливо, тому що це є доказом того, що Україна і НАТО говорять однією мовою і добре розуміють один одного", - додав Порошенко.

Він також зазначив, що очікуваним результатом оборонної реформи є створення об'єднаних сил оборони зразка 2020 року: ефективних, мобільних, дуже добре оснащених сучасним озброєнням, військовою спеціальною технікою, у яких буде можливість гарантовано забезпечити оборону нашої країни.

Також президент зазначив, що передбачається посилення демократичного цивільного контролю над силовими структурами країни.

"Це ознака демократичності держави. В тому числі, після відновлення суверенітету України над окупованими територіями ми можемо ставити в перспективі питання про призначення міністром оборони цивільної особи", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко затвердив стратегію кібербезпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram