ГоловнаПолітика

Генпрокуратура відкрила провадження щодо геноциду кримських татар у 1944 році

Відомство хоче розслідувати депортацію кримськотатарського народу.

Генпрокуратура відкрила провадження щодо геноциду кримських татар у 1944 році
Фото: 24tv.ua

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення злочину з ознаками геноциду щодо депортації кримських татар із Криму в 1944 році.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній у програмі "Лівий берег" розповів відомий історик, голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

За його словами, кримінальне провадження відкрито кілька місяців тому - "чи то наприкінці минулого року, то чи на початку цього", а ІНП надає експертний супровід слідства. Прогнозувати можливі перспективи цієї справи голова Інституту національної пам'яті відмовився, вважаючи, що з цим питанням потрібно звертатися в ГПУ. Сам він із генпрокурором у контексті цієї теми ще не зустрічався.

При цьому В'ятрович вважає, що Україна повинна почати масштабну інформаційну кампанію з інформування світової громадськості про кримські події того часу.

"Очевидно, потрібна робота і української дипломатії, і українських істориків для того, щоб доносити світу правду про те, що трапилося в Криму", - резюмував В'ятрович.

Докладніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Володимир В'ятрович: «Нюрнберг» над комунізмом можливий і потрібний"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram