ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція 11 травня почне переатестацію керівництва

На кожного начальника сформують так зване "досьє"

Нацполіція 11 травня почне переатестацію керівництва
Фото: pl.npu.gov.ua

Національна поліція почне переатестацію керівництва обласних управлінь поліції завтра, 11 травня, і планує завершити її до липня.

Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ, три комісії атестуватимуть від 25 до 45 керівників кожного управління. В цілому атестацію пройдуть поліцейські 16 областей.

"Під час проведення атестації на кожного поліцейського керівника сформують так зване "досьє", - зазначила голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе.

За її словами, комісії вивчатимуть не тільки інформацію про кожного поліцейського, який проходить атестацію (декларації, дані з відкритих джерел), а й інформацію про роботу претендента на своїй посаді. Зокрема, буде вивчатися статистика резонансних справ у регіоні і роль керівника у їхньому розкритті.

З 11 травня починається атестація керівного складу поліції Чернігівської, Черкаської, Вінницької, Житомирської і Херсонської областей.

За словами радника глави МВС Івана Варченка, під час підготовки роботи комісій вдалося усунути нюанси, які дозволяли колишнім співробітникам, які не пройшли переатестацію, поновлюватися на своїх посадах через суд.

Нагадаємо, раніше Деканоїдзе прогнозувала, що переатестація поліцейських закінчиться через шість місяців, а на реформу структури в цілому потрібно до п'яти років.

Докладніше про те, як працюють атестаційні комісії для колишніх міліціонерів, а також про те, як правоохоронці здають "іспити", читайте в матеріалі LB.ua "Прощай, міліціє".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram