ГоловнаСуспільствоЖиття

Деканоїдзе вручила жетони першим 50 поліцейським, які пройшли переатестацію

Голова Нацполіції розповіла, де вона буде святкувати Новий рік

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе вручила жетони першим 50 поліцейським, які пройшли атестацію та призначені на постійні посади.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ви перші ластівки, які пройшли переатестацію... Я впевнена, що будете працювати чесно і будете хорошими професіоналами", - сказала Деканоїдзе під час вручення жетонів.

Вона наголосила, що поліцейські повинні зробити все для того, щоб повернути довіру українців.

Радник голови Нацполіції з комунікації Денис Казван уточнив, що серед тих, кому вручили жетон поліцейського, - всі співробітники Центрального апарату, зокрема 8 - департаменту внутрішньої безпеки, 15 - з карного розшуку та 23 - головного слідчого управління. Він також повідомив, що переатестація в Києві й області завершиться до середини січня наступного року.

Як повідомляли, наступним регіоном, де буде проходити переатестація, стане Хмельницький.

Окрім того, голова Нацполіції розповіла, де вона буде святкувати Новий рік.

"Звичайно, святкувати Новий рік я буду в Україні. Збираюся святкувати з поліцейськими, з тими, хто працюватиме новорічної ночі і захищатиме громадський порядок: Головне управління Києва, патрульні, на вулиці... Тож моє місце буде поруч із поліцейськими", - сказала Деканоїдзе.

Нагадаємо, 7 листопада в Україні набув чинності закон "Про Національну поліцію". Відтоді міліція припинила існування. Співробітники міліції, які хочуть працювати в новій поліції, можуть потрапити на службу за результатами конкурсу. Ті, хто відмовиться або не буде прийнятий в поліцію, потраплять під скорочення.

У Києві й області атестацію не пройшли понад 3 тис. міліціонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram