ГоловнаСуспільствоЖиття

У київському метро рекламують роботу на російську хімічну лабораторію, яка виготовляє наркотики

За тримісячне відрядження пропонують 5000 доларів на місяць і оплату переїзду та проживання.

Закрита хімічна лабораторія розмістила в київському метрополітені оголошення, в якому пропонує роботу. "Потрібен хімік-органік, бажаний досвід роботи, можливе навчання. Зарплата від 12 000 гривень".

Фото: LB.ua

Запідозривши недобре, кореспондент LB.ua подзвонив за номером і назвався 22-річним студентом Українського державного хіміко-технологічного університету. Йому запропонували тримісячне відрядження в закриту хімічну лабораторію в Росії з оплатою проїзду, проживання та зарплатою в 5000 доларів, яку виплачують щотижня.

"У нас безконтактна робота в закритій лабораторії, оскільки ми працюємо із забороненими хімічними сполуками Альфа-ПВП, з яких потім виготовляють аромамікси", - сказав представник у телефонній розмові.

На запитання про те, наскільки ця робота законна, компанія обурюється:

"Це незаконно, але добре оплачується і територія повністю закрита, ви ні з ким спілкуватися не будете. А ви думали, що вам 5000 доларів за що будуть платити?" "Не за виробництво ж "Гали" такі гроші платять", - справедливо зазначає представник російської хімічної лабораторії.

Аналогічну інформацію по телефону надали іншому представникові редакції, який також подзвонив і назвався хіміком-шукачем роботи.

LB.ua не вдалося зв'язатися з компанією, відповідальною за розміщення цього оголошення. У прес-службі метрополітену пояснили, що рекламні майданчики в підземці належать приватним компаніям, а не місту. Зв'язатися з компанією, яка розмістила вакансію для хіміка-органіка, не вдалося.

В пресс-службе метрополитена объяснили, что рекламные площади подземки принадлежат частным компаниям, а не городу. Нам не удалось связаться с компанией, которая разместила в метрополитене вакансию химика-органика.

Телефонний номер, вказаний в оголошенні про пошук хіміка-органіка, розміщено також в інших прибуткових вакансіях. Серед них - кур'єр із зарплатою від 9700 гривень і відрядженнями в близьке зарубіжжя, до обов'язків якого належить доставка товарів по місту.

Спайс, аромамікси, або просто курильні суміші - речовини з психоактивною дією, які використовуються як наркотики. Їхній вплив аналогічний марихуані, але основні компоненти - канабіноїди - синтезовані штучно. Синтетичні канабіноїди заборонено в багатьох країнах світу, в тому числі в Росії й Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram