ГоловнаСуспільствоЖиття

Конкретну дату звільнення Наді не називає ніхто, - сестра Савченко

Савченко сама вирішить, що робити після звільнення

Конкретну дату звільнення Наді не називає ніхто, - сестра Савченко
Фото: Макс Требухов

На обіцянки домогтися звільнення незаконно засудженої в Росії Надії Савченко її рідні реагують стримано позитивно.

Про це сказала сестра української льотчиці і народного депутата - Віра Савченко на презентації книжки "Сильне ім'я Надія", що відбулася в Харкові, повідомляє Укрінформ.

"На всі обіцянки домогтися звільнення Наді ми реагуємо стримано позитивно, з поправкою на вітер, а саме, на Путіна, від якого все залежить. Буде потрібний час. Конкретної дати ніхто, включаючи Порошенка, не називає", - зазначила Віра.

За її словами, сестра тримається стійко, просить привезти їй суміші для виходу з режиму голодування.

"Надя сама вирішить, що робити після звільнення, хоча вона вже займається правовою діяльністю, згадайте "Закон Савченко". Поле для такої діяльності - і майбутній закон України про суд присяжних. Надя створила благодійний фонд, який допомагатиме сім'ям політв'язнів, в тому числі, з пошуком адвокатів. Частину грошей, виручених від продажу книжки - її ціна, залежно від формату, від 40 до 165 грн - вже передано рідним українця - політв'язня в Росії ", - додала сестра Надії Савченко

Нагадаємо, напередодні народний депутат України Надія Савченко призупинила голодування, сподіваючись, що політики виконають свої обіцянки щодо її звільнення.

У середу Мін'юст РФ отримав запит України про видачу Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram