ГоловнаСвіт

Винищувачі РФ імітували атаку на американський есмінець, - ЗМІ

Інциденти сталися тричі на поточному тижні

Винищувачі РФ імітували атаку на американський есмінець, - ЗМІ
Фото: http://ria.ru

Російські бомбардувальники Су-24 і вертоліт КА-27 кілька разів пролетіли в безпосередній близькості від американського есмінця "Дональд Кук", який зараз перебуває в Балтійському морі, повідомляє DW.

Відзначається, що інформацію про це в середу, 13 квітня, поширили світові ЗМІ з посиланням на офіційних осіб у Пентагоні, а також телеканал CNN з посиланням на неназвані джерела.

За даними телеканалу, інциденти сталися тричі на поточному тижні - 10 і 12 квітня. Су-24 були неозброєні ракетами, вони пролетіли над есмінцем, зробивши маневр, як при атаці, розповів співрозмовник телеканалу.

За інформацією газети The Wall Street Journal, один з епізодів стався, коли з палуби "Дональда Кука" повинен був злетіти польський вертоліт. Через Су-24 зліт довелося відкласти.

За інформацією AFP, один з маневрів російський Су-24 здійснив за 9 метрів над есмінцем.

Повідомляється, що Вашингтон розглядає маневри Су-24 і військового вертольота як небезпечні і потенційно провокаційні. У Пентагоні зараз вирішують, чи потрібно оприлюднити фото і відео, щоб "показати небезпеку, яку літаки могли б представляти для судна", пише CNN. Американські військові наголошують, що "Дональд Кук" перебуває в нейтральних водах.

У Пентагоні вже назвали ці маневри російської авіації найбільш агресивними за останній час.

Нагадаємо, французькі винищувачі 17 лютого піднімалися в повітря для супроводу російських стратегічних бомбардувальників Ту-160 у небі над протокою Ла-Манш.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram