ГоловнаСвіт

Путін звинуватив Туреччину у співпраці з радикалами

Путін заявив, що відпочинок у Туреччині небезпечний для росіян

Путін звинуватив Туреччину у співпраці з радикалами
Путин
Фото: EPA/UPG

Керівництво Туреччині не стільки бореться з радикалами в країні, скільки співпрацює з ними.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в рамках "прямої лінії".

Відповідаючи на питання про терміни відновлення авіасполучення з Єгиптом і чартерних рейсів до Туреччини, Путін відповів, що відповідні рішення ухвалено з міркувань безпеки для російських туристів. Він зазначив, що Каїр наразі бореться з екстремістами на Синайському півострові, де регулярно відбуваються терористичні атаки.

"Що стосується Туреччини. Тут ми бачимо схожу картину. Щоправда, на наш погляд, сьогоднішнє керівництво Туреччині не стільки бореться з радикалами, скільки співпрацює з ними", - сказав Путін. При цьому він заявив, що Туреччина є другом Росії.

"Ми маємо проблеми з деякими політичними діячами (Туреччини - ред.), поведінку яких ми вважаємо неадекватною, і відповідним чином на це реагуємо. Але ми працюємо спокійно, без будь-яких ривків", - додав він.

"Відпочинок у Туреччині небезпечний", - зазначив Путін. Відносини Росії і Туреччини переживають кризу після того, як 24 листопада 2015 року турецький винищувач F-16 збив російський бомбардувальник Су-24, порушив турецький повітряний простір. Згодом Росія ввела санкції проти Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram