ГоловнаСвіт

Екс-президент Аргентини звинуватила владу країни в політичному тиску

У Буенос-Айресі пройшла багатотисячна маніфестація на підтримку колишнього голови держави.

Екс-президент Аргентини звинуватила владу країни в політичному тиску
Кристина Фернандес де Киршнер
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер звинуватила нове керівництво країни в "переслідуваннях із політичних мотивів".

Про це вона заявила своїм прихильникам після того, як дала свідчення в суді у справі про можливі махінації в аргентинському Центробанку під час її правління, повідомляє euronews.

Тисячі людей взяли участь у маніфестації на підтримку екс-голови держави в центрі Буенос-Айреса. Учасники акції скандували "Ми повернемося! Ми повернемося!".

"Уявіть собі, що під час мого перебування при владі, вони збирали інформацію щодо К. (Кіршнер), щоб почати розслідування (з приводу того, як витрачали гроші під час двох моїх мандатів). Шукали інформацію про мене, а в підсумку знайшли про Макрі (нинішнього президента країни, чиє ім'я виявилося в "панамських документах")", - заявила екс-президент.

У махінаціях підозрюють колишнє керівництво ЦБ Аргентини. За даними слідства, валютні ф'ючерси продавали за заниженою ціною і збиток від цих операцій міг становити декілька мільярдів песо.

Крістіна Фернандес була президентом Аргентини два терміни поспіль - з 2007-го по 2015 рік. Вона змінила на цій посаді свого чоловіка Нестора Кіршнера, який був президентом із 2003-го по 2007 рік.

Нагадаємо, нині аргентинська прокуратура перевіряє офшори президента Маурісіо Макрі. Його згадано в "панамських документах" двічі. Він разом зі своїм батьком Франко і братом Маріано названий співвласником зареєстрованої на Багамах Fleg Trading Ltd, а також головою компанії Kagemusha S. A.

Зазначають, що Франко Макрі, батько президента - один із найбагатших людей Аргентини. В аргентинській опозиції вважають, що обидві компанії були необхідні для ухилення від сплати податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram