ГоловнаПолітика

Поляков і Дейдей назвали нісенітницею заяви Соболєва про втручання в роботу ПАТ "Укргазвидобування"

Нардепи засумнівалися в патріотичній позиції колеги з "Самопомочі"

Поляков і Дейдей назвали нісенітницею заяви Соболєва про втручання в роботу ПАТ "Укргазвидобування"
Евгений Дейдей

Заява народного депутата фракції «Самопоміч» Єгора Соболєва про нібито втручання народних депутатів «Народного фронту» Максима Полякова та Євгена Дейдея у діяльність компанії ПАТ «Укргазвидобування» є абсолютною нісенітницею і не має нічого спільного з реальним станом речей.

Про це у своєму блозі на «Цензор» заявив народний депутат фракції «Народний фронт», секретар комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності Максим Поляков.

«Щодо звинувачень у корупції на мою адресу та інформації Соболєва, повідомляю: я, як народний депутат, до видобутку газу не маю ніякого стосунку. У моїй компетенції - реагувати на сотні скарг щодо діяльності Олега Прохоренка. Мається на увазі: незаконні тендерні процедури ПАТ «Укргазвидобування» на користь російських підприємств і низка кримінальних справ проти самого керівника Прохоренка», - повідомив Поляков.

Він підкреслив, що разом з колегами направив кілька депутатських звернень і запитів щодо перевірки діяльності ПАТ «Укргазвидобування». У тому числі за деякими з них вже є готові судові рішення про зловживання службовим становищем посадових осіб ПАТ «Укргазвидобування», ведуться перевірки поліцією або НАБУ.

Так, наприклад, «10.02.2016 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за матеріалами СБУ внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.363 КК України, за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ПАТ «Укргазвидобування» в інтересах СЗАТ «Фідмаш» і Катті GMBH «при укладанні угоди на поставку колтюбінгового обладнання та комплектуючих до нього за завищеною вартістю», - написав Поляков. - Або ще один приклад, коли саме за зверненнями народного депутата, 04.03.2016 р. «слідчим відділом Обухівського відділу поліції ГУ НП в Київській області відкрито кримінальне провадження № 120161102300000321 за ознаками кримінального порушення, передбаченого ч.1 ст.190 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)».

Поляков також підкреслив, що за спільним зверненням з колегами з МДО «Депутатський контроль» Державна фінансова інспекція України має провести ревізію фінансово-господарської діяльності ПАТ «Укргазвидобування». Але керівництво компанії - голова правління ПАТ «Укргазвидобування» Прохоренко О.В. не допустив працівників Держфінінспекції до перевірки. «Ці дії відкрито свідчать про грубе порушення ЗУ «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», - підкреслив представник «Народного фронту».

У свою чергу народний депутат Євген Дейдей у своєму Facebook написав, що заява Єгора Соболєва є «банальною політичною помстою за те, що він всіма силами намагається протистояти російським окупантам, які не повинні з'являтися на нашій землі і, тим більше, працювати в державних структурах» .

«Якщо пан Соболєв, який вважає себе «справжнім патріотом» і навіть намагається заявляти окремі націоналістичні ідеї, встав на захист агресора і відкрито підтримує проросійське керівництво «Укргазвидобування», точно виникає питання про щирість його позиції і сумніви в її патріотичності», - резюмував Дейдей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram