ГоловнаПолітика

Росіяни в керівництві "Укргазвидобування" - знущання над українцями, - Сироїд

Зазначені особи можуть нести підривну діяльність, вважає нардеп.

Росіяни в керівництві "Укргазвидобування" - знущання над українцями, - Сироїд
Оксана Сыроид
Фото: Макс Требухов

Росіяни на керівних постах або в оточенні керівництва держкомпаній можуть вести підривну діяльність.

Про це заявила віце-спікер парламенту Оксана Сироїд, коментуючи заяву нардепа Михайла Головка про необхідність провести перевірку топ-менеджменту ДП «Укргазвидобування», яка сформована з колишніх високопоставлених співробітників російських нафтових компаній, пише УНІАН.

«В умовах війни присутність росіян на будь-яких керівних постах - це знущання над українцями. Вони ведуть підривну діяльність і працюють в інтересах російського уряду», - заявила Сироїд.

Політика підтримав голова Радикальної партії Олег Ляшко.

«На жаль, агентури російської в Україні ще дуже багато. І влада нічого не робить, щоб навести в цьому плані порядок», - заявив він.

За його словами, «в принципі» повинна проводиться перевірка при призначеннях топ-менеджерів на стратегічних підприємствах, але її якість не витримує критики.

Нагадаємо, на брифінгу у Верховній Раді народний депутат Михайло Головко заявив, що голова правління найбільшої української державної газовидобувної компанії «Укргазвидобування» Олег Прохоренко провів «радикальне» оновлення топ-менеджменту, і тепер нове керівництво складається з колишніх співробітників державних компаній Російської Федерації, причому багато з них ід алі є російськими громадянами. На думку нардепа, діяльність цих людей «спрямована проти основ національної безпеки України». Є всі підстави стверджувати, що люди, яких Прохоренко привів в «Укргазвидобування», зловживаючи своїм службовим становищем, займаються розкраданням державних коштів.

Зокрема, депутат вимагає перевірити громадянство керівника напряму закупівель товарів і послуг ПАТ «Укргазвидобування» Андрія Токаря, начальника управління із закупівель товарів і послуг Андрія Голубицького, директора з питань безпеки Григорія Супруна, радника голови правління ПАТ «Укргазвидобування» Андрія Хоменка, а також директора з формування методології закупівель НАК «Нафтогаз Україна» Романа Беляги. Саме Беляга, на думку Головка, здійснює «тіньове керівництво» газовидобувної компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram