ГоловнаПолітика

Голова Харківської ОДА зустрівся з послом ЄС в Україні

Предметом розмови стала соціально-економічна і політична ситуація в Україні та Харківській області.

Голова Харківської ОДА зустрівся з послом ЄС в Україні

Голова Харківської ОДА Ігор Райнін зустрівся з головою представництва ЄС в Україні Яном Томбінським. Як повідомляє в понеділок прес-служба обласної адміністрації, предметом розмови стала соціально-економічна і політична ситуація в Україні та Харківській області.

Напередодні консультативного референдуму про ратифікацію Угоди про асоціацію Європейського Союзу та України, який відбудеться 6 квітня в Нідерландах, однією з головних тем розмови керівника Харківської області та голови Представництва ЄС в Україні став зовнішньополітичний вектор, обраний нашою країною.

Так, Райнін наголосив на незмінності європейського курсу розвитку України і відзначив його підтримку жителями Харківської області - крайньої мирної точки на сході Європи. Сторони також обговорили розвиток співробітництва в напрямку реформування правоохоронної системи та боротьби з корупцією. Зокрема, голова Харківської обласної державної адміністрації повідомив, що в регіоні вже стартувала реалізація спільного з Посольством США проекту боротьби з корупцією. Меморандум про співпрацю в цьому напрямку підписали на початку лютого.

Томбінський і собі повідомив, що в реалізації таких проектів керівництво Харківської області може розраховувати і на підтримку з боку Європейського Союзу. Під час зустрічі також обговорили поточні питання реалізації на території Харківщини проектів для підтримки тимчасово переміщених осіб, зокрема відкриття за участю ЄБРР Центру підтримки малого і середнього бізнесу, який запрацює вже найближчим часом.

"Це буде перший такий центр, який ми відкриваємо в Україні, і він не випадково почне роботу саме в Харкові", - зазначив голова представництва ЄС в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram