ГоловнаПолітика

"Народний фронт" готовий до створення коаліції в найкоротші терміни

Бурбак заявив, що затягує БПП, а не НФ

"Народний фронт" готовий до створення коаліції в найкоротші терміни
Максим Бурбак
Фото: www.dyvys.in

Фракція "Народного фронту" у Верховній Раді готова до створення коаліції в найкоротші терміни. Про це заявив лідер фракції Максим Бурбак.

"Народний фронт" зацікавлений якнайшвидше створити нову коаліцію, яка могла б підтримати потенційний новий уряд і нарешті вирішити політичну кризу. Прем'єр Арсеній Яценюк постійно підкреслює, що він прийме будь-яке рішення, яке стабілізує ситуацію і дозволить країні рухатися вперед", - цитує Бурбака прес-служба партії.

За його словами, затримка зі створенням коаліції полягає в неготовності інших фракцій.

"На жаль, наші партнери по колишній коаліції "Європейська Україна" не поспішають зі своїми публічними пропозиціями щодо коаліційної угоди, складу потенційного нового Кабміну і проекту програми його дій. Це ключові речі для "Народного фронту", а не прізвище нового прем'єра. Саме тому не вдалося сформувати коаліцію і уряд до 29 березня, як заявляв Петро Олексійович. Дедлайни президента зривають наші колеги", - сказав Бурбак.

При цьому він підкреслив, що позачергові вибори парламенту зараз неприпустимі. "Президент Порошенко також послідовно виступав проти будь-яких дострокових виборів. Сподіваюся, його позиція не змінилася", - сказав Бурбак.

Нагадаємо, коаліція розпалася офіційно наприкінці березня, коли керівництво парламенту отримало заяву Радикальної партії про відкликання підписів під коаліційною угодою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram