ГоловнаПолітика

Порошенко запевнив у формуванні нової коаліції протягом "найближчих днів або навіть годин"

До кінця тижня ще є час

Порошенко запевнив у формуванні нової коаліції протягом "найближчих днів або навіть годин"
Фото: www.facebook.com/petroporoshenko

Президент Петро Порошенко висловив упевненість, що вихід України з політичної кризи шляхом формування нової коаліції відбудеться найближчим часом.

Про це він повідомив у п'ятницю, перебуваючи з візитом у Вашингтоні, передає Укрінформ.

"Я очікую, що до кінця тижня ще є час, і після повернення (з США - ред.) нам вдасться зробити відповідні заяви про формування нової коаліції, підтримку пропозиції нового прем'єра і новий склад уряду", - зазначив Президент.

Він наголосив, що налаштований "доволі оптимістично" в цьому плані, висловивши впевненість, що українські парламентарії продемонструють необхідний рівень відповідальності.

"Ми не будемо зволікати із цим процесом, і залишилися точно не тижні, мова йде про дні або навіть про години", - наголосив голова Української держави.

Водночас він акцентував увагу, що нова коаліція повинна базуватися на імплементації домовленостей і реформ, які узгоджені з МВФ, імплементації змісту Угоди про асоціацію з ЄС, включно із ЗВТ і інструментами боротьби з корупцією, передбаченими в Плані дій для безвізового режиму.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко на Саміті з ядерної безпеки у Вашингтоні 1 квітня закликав до надання ефективних гарантій з боку ядерних держав країнам, які не володіють ядерним арсеналом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram