ГоловнаПолітика

НАБУ оголосило підозру топ-менеджеру "Нафтогазу"

Пасішник став жертвою політичного скандалу навколо Абромавичуса і Кононенка

НАБУ оголосило підозру топ-менеджеру "Нафтогазу"
Андрей Пасишник
Фото: facebook.com/andriy.pasishnik

Національне антикорупційне бюро оголосило підозру топ-менеджеру "Нафтогазу" Андрію Пасішнику про тиск на міністра економіки Айвараса Абромавичуса.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, підозру було надіслано Пасішнику додому, оскільки топ-менеджер не з'явився на допит, призначений на 12:00 середи. Пасішник заявив, що до 1 квітня перебуває на лікуванні за кордоном.

Топ-менеджера підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.344 Кримінального кодексу. Детективи НАБУ зафіксували "незаконний вплив" Пасішника на Абромавичуса в період з 25 січня по 1 лютого. Пасішника підозрюють в тому, що він всупереч волі Абромавичуса домагався свого призначення на посаду заступника міністра.

Нагадаємо, 3 лютого голова МЕРТ Абромавичус подав у відставку, звинувативши одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка у спробі підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступник міністра. Абромавичус також розповів, що Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Геннадія Чекіту.

Згодом Абромавичус назвав імена людей, яких йому у різний час "наполегливо рекомендували" як заступників. Серед них - виконавчий директор "Нафтогазу" Пасішник. При цьому прізвище людини з Адміністрації президента, яка просила внести кандидатуру Пасішника на твердження, Абромавичус назвати відмовився.

Сам Пасішник заявив, що дійсно пропонував свою кандидатуру на посаду заступника міністра економіки, але йому відмовили. З 9 лютого Пасішник добровільно пішов у відпустку на час розслідування в НАБУ заяв Абромавичуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram