ГоловнаПолітика

Яресько відмовилася коментувати своє можливе призначення прем'єром

Міністр фінансів не хоче спекулювати на цьому питанні

Яресько відмовилася коментувати своє можливе призначення прем'єром
Фото: yes-ukraine.org

Міністр фінансів Наталія Яресько відмовилася коментувати своє можливе призначення прем'єр-міністром.

Вона зазначила, що працює міністром фінансів у легітимному уряді і не хотіла б коментувати чутки.

"Я не хотіла б спекулювати (з приводу свого можливого призначення головою КМУ, - ред.). Є різні чутки, і не можна віддавати перевагу якомусь із них. Я зараз виступаю як міністр фінансів", - сказала Яресько.

Також вона вкотре повідомила, що меморандум із Міжнародним валютним фондом про співпрацю ще повністю не узгоджено. За її словами, це "живий" документ, у який постійно вносять зміни.

Яресько зазначила, що для узгодження меморандуму немає якогось граничного терміну.

"Ми вже могли б отримати транш МВФ, але треба було закінчити реформу соціальної політики, а потім почалися відставки в Кабміні... Ми виконали завдання, просто меморандум ще не відпрацьований... Змінюється економіка - змінюється і меморандум. Кредитор хоче розуміти, яка команда буде реалізовувати реформи. Якщо сьогодні все підпишуть, то правління МВФ збереться тільки у квітні. до цього часу ми повинні будемо внести додаткові зміни. Тиждень-другий нічого не вирішує", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилися чутки про те, що Яресько погодилася очолити "технократичний" Кабмін. На тлі цієї інформації різко подорожчали котирування євробондів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram