ГоловнаПолітика

Нардеп Логвинський написав заяву в прокуратуру на суддів і обвинувачів Савченко

Депутат вимагає порушити справу за статтею 146 Кримінального кодексу.

Нардеп Логвинський написав заяву в прокуратуру на суддів і обвинувачів Савченко
Фото: nfront.org.ua

Депутат Верховної Ради Георгій Логвинський закликав органи прокуратури розпочати кримінальне провадження проти осіб, які брали участь у процесі над українкою Надією Савченко.

"Дії, які сьогодні застосовуються російською владою до Надії Савченко, мають виразний кримінально-правовий характер. Зокрема це ст.146 КК України - незаконне позбавлення волі або викрадення людини", - цитує нардепа прес-служба "Народного фронту".

Він заявив, що вже подав у прокуратуру заяву про злочин.

"Я сьогодні звернувся до прокуратури з вимогою відкрити кримінальне провадження і скласти список для притягнення до відповідальності осіб, які беруть участь у цьому ганебному судилищі над нашою громадянкою Надією Савченко. Згідно із законодавством України, покарання за злочин передбачає ув'язнення на термін від 5 до 10 років. Ми притягуватимемо всіх цих осіб до відповідальності, щоб російські найманці, які виконують волю свого шефа, усвідомлювали, що їхні дії не залишаться безкарними і рано чи пізно світова спільнота притягне їх до відповідальності за злочинну діяльність", - заявив Логвинський.

Нагадаємо, що в середу судовий процес над Савченко завершився. Вирок Надії оголосять 21-22 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram