ГоловнаПолітика

Україна в Радбезі ООН поскаржилася на заяви Путіна і Лаврова

Порошенко пообіцяв і далі використовувати РБ для протидії ревізіонізму Росії.

Україна в Радбезі ООН поскаржилася на заяви Путіна і Лаврова

Президент Петро Порошенко повідомив, що Україна поінформувала Радбез ООН про останні ревізіоністські заяви президента Росії Володимира Путіна та його міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

На початку цього тижня Путін заявив, що кордон між Росією і Україною в радянські роки було проведено довільно і необґрунтовано, а включення Донбасу до складу України взагалі "нісенітниця". Лавров, своєю чергою, заявив, що Росія не порушувала Будапештський меморандум, "бо не загрожувала Україні ядерною зброєю".

"Будемо і надалі використовувати трибуну Ради Безпеки для протидії російській агресії проти України і ревізіоністської політику Кремля в міжнародних відносинах", - повідомив Порошенко у Фейсбуці.

Нагадаємо, що з початку 2016 року Україна стала непостійним членом РБ ООН. Україна зможе брати участь у всіх засіданнях Радбезу впродовж 2016-2017 років, що дозволить їй активніше привертати увагу світової спільноти до конфлікту на сході країни, а також до анексії Криму. Однак, будучи непостійним членом ради, Україні все одно не вдасться уникнути накладення Росією права вето на ті резолюції, які є вигідними для країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram