ГоловнаСуспільствоВійна

Україна створить національну систему кібербезпеки

Порошенко запропонував СБУ, Держспецзв'язку та МВС об'єднати зусилля.

Україна створить національну систему кібербезпеки
Фото: president.gov.ua

Україна збирається створити національну систему кібербезпеки. Як повідомляє прес-служба голови держави, таке питання було винесено президентом Петром Порошенком на розгляд Ради національної безпеки і оборони в середу.

"Очевидною є потреба створити Національну систему кібербезпеки, коли нею будуть займатися відповідні підрозділи СБУ, кіберзахисту - відповідні підрозділи Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, а боротьбою з кіберзлочинністю - відповідні підрозділи МВС. Координацію та ефективну взаємодію забезпечуватиме відповідний підрозділ РНБО", - заявив Порошенко присутнім.

Президент нагадав, що в грудні в результаті атаки на "Прикарпаттяобленерго" хакерам удалося знеструмити значну частину Івано-Франківської області.

"Кіберпростір зараз перетворився на ще одне поле протистояння і боротьби за незалежність держави. Різні спроби порушення штатного режиму функціонування національних ресурсів, використання кіберпростору для шпигунства, несанкціонованого доступу до інформації, спроби використовувати кібератаки для досягнення політичних цілей - це лише одна невелика частина того, з чим уже зіткнулася Україна від самого початку російської агресії", - сказав Порошенко.

На засіданні РНБО також розглядали проект державного оборонного замовлення на 2016 рік і нове військово-адміністративне районування України.

"Досі це районування було побудоване на тому, що левова частка підрозділів Збройних Сил України, інших військових формувань концентрувалися на нашому західному кордоні, де були створені всі умови для розміщення військ", - зазначив Порошенко. При цьому східної межі навіть не демаркували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram