ГоловнаПолітика

"Самопоміч" відкликає міністра АПК з Кабміну

Партія вимагає сформувати новий уряд

"Самопоміч" відкликає міністра АПК з Кабміну
Алексей Павленко
Фото: www.dyvys.in

Партія "Самопоміч" повідомила, що відкликає міністра агрополітики Олексія Павленка з Кабміну.

"Українська влада знаходиться у глибокій, системній кризі, і цей стан є на сьогодні питанням національної безпеки. Слабка, корумпована, не здатна до рішучих реформ українська влада - це головний козир ворога, який ставить собі за мету знищення нашої країни. Ми, як і більшість громадян України, не задоволені діяльністю українського уряду і не маємо наміру своєю присутністю в такому уряді легітимізувати його подальше існування. Сьогодні Кабінет Міністрів є одним із джерел багатомільярдної корупції. Ухвалений клептократичний бюджет на 2016 рік має всі ознаки того, що наступний рік стане черговим роком масштабного розкрадання державних коштів", - сказано в заяві партії.

У цих умовах політична рада партії "Самопоміч" вирішила:відкликати свого міністра з уряду Арсенія Яценюка; запропонувати іншим партіям, які сформували парламентську коаліцію, створити нову коаліційну угоду і ефективний уряд після чесного та публічного встановлення причин невдач нинішнього об'єднання. Нагадаємо, за даними LB.ua, учора у Львові відбулося засідання партактиву "Об'єднання Самопоміч", на якому було прийнято рішення не тільки не брати участь у можливому голосуванні за зміни до Конституції наступного пленарного тижня, але - у разі якщо воно відбудеться - вийти зі складу коаліції. Проте глава фракції "Самопоміч" Олег Березюк заперечує намір партії залишити коаліцію.

38-річний Олексій Павленко очолює міністерство агрополітики з грудня 2014 року, є представником "Самопомочі" в уряді.

До цього працював в аудиторській компанії KPMG Ukraine (1997-2001), у голландському банку ABN AMRO в Амстердамі (2001), у голландській Damen Shipyards Group (2002-2003), очолював керуючу компанію однієї з найбільших на той час агрокомпаній "Райз" (2003-2006) ще до її покупки Олегом Бахматюком, мережа "Фокстрот" (2006-2009) Геннадія Виходцева, входив до наглядової ради компанії "Агропрогрес" колишнього депутата БЮТ Івана Куровського. До призначення в міністерство був членом наглядової ради компанії "Європейські молочні технології", кінцевим власником якої у базі Мін'юсту вказаний Олександр Сікорський з Великобританії. Олексій Павленко - випускник економічного факультету Києво-Могилянської академії (1998), отримав МВА в школі бізнесу університету Nyenrode (2001-2002), кандидат економічних наук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram