ГоловнаПолітика

"Народний фронт" вважає вкидом інформацію про можливу відставку Авакова

Кабмін не відпускатиме міністрів, які роблять реформи.

"Народний фронт" вважає вкидом інформацію про можливу відставку Авакова
Фото: mvs.gov.ua

Повідомлення про можливу відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова є провокаційними і мають на меті занурити країну в гостру суспільно-політичну кризу. Про це повідомив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак у фейсбуці.

"Шокований цинізмом цього "вкиду". Саме Аваков забезпечив інтеграцію добровольчих батальйонів у систему оборони України. Його участь була вирішальною в запобіганні російській окупації Харкова. Тільки завдяки політичній волі Авакова запрацювала нова Національна поліція", - нагадав Аваков.

При цьому він підтвердив, що уряд готовий до заміни окремих "відверто слабких" міністрів. "Але зміни в Уряді точно не торкнуться міністрів, які роблять успішні реформи в Україні", - наголосив Бурбак.

"Наша фракція прагне продовжувати продуктивну роботу коаліції "Європейська Україна", продовжувати впроваджувати життєво важливі системні реформи. Ми повинні відбити російську агресію; створити умови для відновлення економіки; завершити інтеграцію України в європейську спільноту", - написав Бурбак. Але, додав він, у відповідь на конструктивну позицію "Народного фронту" почалися хвилі проплаченою бруду.

"Наші партнери по БПП чомусь мовчки спостерігають за атаками на коаліційний уряд. Це заохочує політиканів усіх мастей", - зазначив голова фракції.

Бурбак закликав усіх членів коаліції припинити політичні провокації і не штовхати Україну до дострокових парламентських виборів. "У результаті цих виборів почнеться гостра суспільно-політична криза, яка потягне за собою і дострокові вибори Президента України. Водночас запевняю: фракція "Народного фронту" готова до будь-яких дострокових виборів", - резюмував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram