ГоловнаПолітика

Жителі Новомосковська збунтувалися через небажання міськради визнавати мера

Депутати сформували виконком без обраного людьми мера.

Жителі Новомосковська збунтувалися через небажання міськради визнавати мера
Фото: http://vlada.io/

У Новомосковську Дніпропетровської області жителі заблокували у власному кабінеті секретаря міської ради Сергія Горошка, який зараз виконує обов'язки міського голови.

Про це у Фейсбуці написав громадський активіст Олег Паршин.

"Жителі Новомосковська заблокували секретаря міськради в будівлі. Інш частина жителів направляється блокувати трасу Донецьк - Дніпропетровськ", - написав Паршин.

Через акції протесту в Новомосковськ приїхав представник Дніпропетровської ОДА - директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Віталій Маласай. Маласай проводив переговори за зачиненими дверима з переможцем виборів мера міста Віктором Литвищенком і Сергієм Грошком.

У підсумку активістам запропонували розходитися, повідомивши, що переговори Литвищенка з депутатами відбудуться у понеділок. Учасники акції на це не пішли і мають намір продовжувати протест.

На виборах мера Новомосковська перемогу здобув самовисуванець Віктор Литвищенко. Але Литвищенко досі не зміг розпочати виконувати обов'язки. Апеляційний адміністративний суд Дніпропетровської області скасував постанову Новомосковської міської ТВК про обрання самовисуванця Литвищенка міським головою Новомосковська. Позов подала конкурентка на виборах Вікторія Шилова, відома сепаратистськими настроями, запідозривши неправильний підрахунок голосів на кількох дільницях.

Після перерахунку голосів результат у Шилової залишився незмінним - 666 голосів. Однак новомосковські депутати за той час, коли відбувався судовий розгляд, зуміли обрати собі секретаря і виконком, які влаштовують представників "Опозиційного блоку". Литвищенко, виголосивши присягу мера людям на вічі, заявив, що з таким секретарем і таким складом виконкому він працювати не буде. Тим часом новомосковські депутати провели вже дві сесії під головуванням секретаря Горошка.

У четвер, 21 січня, депутати Новомосковської міської ради пройшли позачергову третю сесію в стінах об'єкта Новомосковського трубного заводу. Що стало причиною виїзної сесії - невідомо. Місцеве видання "На Самарі" припускає, що на сесії розглядали питання, що лежать у сфері інтересів нардепа Сергія Нестеренка - колишнього "регіонала", а нині члена БПП, а також олігарха Віктора Пінчука, який володіє активами Новомосковського трубного заводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram