ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

МВС Чечні нарахувало на мітингу за Кадирова 1 млн осіб

Населення республіки становить 1 млн 393 тис. осіб

На мітингу у центрі Грозного на підтримку президента Росії Володимира Путіна і глави Чечні Рамзана Кадирова зібралося близько одного мільйона осіб.

Про це повідомляє російський "Интерфакс" з посиланням на республіканське МВС.

"Мітинг завершився, під час акції, на яку прийшло близько мільйона, жодних інцидентів не зафіксовано", - заявили у відомстві.

Зауважимо, що, за даними на сайті територіального органу Держкомстату у Чечні, населення республіки на 1 грудня 2015 року становило 1,393 млн осіб.

Фото: twitter.com/varlamov

Російський блогер Ілля Варламов написав у своєму Твіттері, що мітинг розпочався зі спільної молитви. Люди принесли плакати з написами "Несистемна опозиція - давай, до побачення!", "За Яшиним плаче в'язниця", "Макаревича на "Смак".

Фото: twitter.com/varlamov

Фото: twitter.com/varlamov

Під час мітингу голова парламенту Чечні Магомед Даудов перерахував "націонал-зрадників" Росії, серед яких - Олексій Навальний, Ілля Яшин, Олексій Венедиктов, Віктор Шендерович та інші.

Фото: twitter.com/varlamov

Нагадаємо, раніше Кадиров заявив, що позасистемна опозиція "намагається розхитати ситуацію в Росії замість того, щоб спільно з керівництвом держави шукати вихід з кризи". Незабаром російські правозахисники та інші громадські діячі написали відкриту заяву про необхідність відставки Кадирова.

У свою чергу, голова чеченського парламенту Магомед Даудов закликав "згуртуватися" навколо глави республіки і пригрозив журналістам та опозиціонерам, зокрема Яшину, вівчаркою Кадирова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram