ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон у відповідь на ембарго на російські товари

Кабмін отримав право забороняти торгівлю з РФ.

Порошенко підписав закон у відповідь на ембарго на російські товари
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон, який дозволяє уряду ввести відповідні заходи щодо заборони ввезення на територію України російських товарів.

"Повернуто з написом від президента (29.12.2015)", - повідомляється в картці закону (проект закону №3704) на сайті Верховної Ради.

Закон наділяє Кабмін правом відповідати на дискримінаційні та / або недружні дії Росії відносно України.

Додатковими заходами, які можуть застосовуватися у відповідь, є:

заборона зовнішньоекономічних операцій або встановлення обмежень на їх здійснення; відміна тарифних пільг (тарифних преференцій) за ставками Митного тарифу України шляхом призупинення звільнення від оподаткування ввізним митом, застосування пільгових або повних ставок ввізного мита або відміна тарифних квот.

Нагадаємо, Росія скасувала з 1 січня дію договору про зону вільної торгівлі з Україною. Причиною названо набуття чинності угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Крім того, Росія поширила на Україну заборону на ввезення сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, яка раніше була введена відносно країн Євросоюзу, Канади, США, Австралії та Норвегії. Продовольче ембарго торкнеться України з 1 січня 2016 року.

Кабінет Міністрів оцінив ймовірні втрати від введення Росією торгового ембарго проти українських товарів у розмірі 600 млн доларів у 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram