ГоловнаПолітика

Туреччина відхрестилася від допомоги у створенні кримськотатарського батальйону

Слова Ленура Іслямова, підхоплені російськими ЗМІ, вирішили спростувати

Туреччина відхрестилася від допомоги у створенні кримськотатарського батальйону
Фото: segodnya.ua

Твердження про підтримку Туреччиною створення в Херсонській області добровольчих формувань з назвами "Кримськотатарський батальйон" і "Батальйон імені Номана Челебіджихана" безпідставні, йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ Туреччини.

"Заяви російської сторони про те, що "Росію знову вдарили ножем у спину", засновані на цих безпідставних твердженнях, є продовженням чорної пропагандистської кампанії, яку Росія веде проти Туреччини", - додали там.

МЗС країни також підкреслює, що Туреччина не визнала і не визнає незаконною анексію Росією Криму і буде рішуче продовжувати свої зусилля, які мають на меті захист прав і свобод кримськотатарського народу.

Інформація про підтримку Туреччиною створення добровольчого батальйону в Україні спочатку з'явилася 25 грудня на сайті Одеського кризового медіа-центру. Координатор блокади Криму Ленур Іслямов в інтерв'ю виданню заявив: "Зараз ми формуємо новий добровольчий батальйон імені Номана Челебіджихана. Далі ми чекаємо номер військової частини, який нам мусять присвоїти, але ми вже отримуємо волонтерську допомогу як батальйон. У п'ятницю до нас прибуває перша партія турецької військової форми. Міністерство оборони України наразі ще тільки чухається, турецьке міноборони вже нас починає підтримувати. Ми отримуємо 250 комплектів форми, черевиків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram