ГоловнаПолітика

Колишній заступник губернатора Донецької області пішов під суд у справі Курченка

Екс-чиновника підозрюють у посібництві в махінаціях зі скрапленим газом

Колишній заступник губернатора Донецької області пішов під суд у справі Курченка
Фото: obozrevatel.ua

Генеральна прокуратура відправила до суду обвинувальний акт на колишнього заступника голови Донецької ОДА, який підозрюється у посібництві в махінаціях Сергія Курченка.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, справа стосується заволодіння Курченком скрапленого газу, який належав "Укрнафті" і "Укргазвидобуванню". Сума завданих збитків державі - 400 млн гривень. Колишньому чиновнику інкримінують заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК) та вчинення службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК).

Скраплений газ Курченко отримував за заниженою ціною, встановленою для потреб населення. Надалі він продавав паливо за ринковими цінами через мережу підконтрольних підприємств.

У цій справі проходять п'ять колишніх заступників губернаторів різних регіонів. У середині літа під суд пішли колишні заступники глав Харківської, Київської та Черкаської обласних адміністрацій. Їхні імена не називалися, але, імовірно, йдеться про Валентина Дулуба, Володимира Максименка та Сергія Рябцева.

Решта двоє чиновників працювали заступниками голови Донецької ОДА. Їхні імена також не називаються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram