ГоловнаПолітика

Захист Корбана заявив відвід прокурору

Прокуратура попросила примусовий привід Корбана до суду

Захист Корбана заявив відвід прокурору
Фото: Сергей Нужненко

Сьогодні, 26 грудня 2015 року, під час судового засідання у справі лідера партії УКРОП Геннадія Корбана адвокат Олексій Шевчук зажадав відводу прокурора Олександра Голінченка. Відповідну заяву Шевчук передав судді Дніпровського районного суду Києва, інформує РБК-Україна.

"Беручи до уваги те, що вчора під час судового засідання, згідно з журналом обліку кримінальних правопорушень Дніпровського райвідділу, зареєстрували заяву про кримінальне правопорушення стосовно прокурора та інших осіб. Заяву подав я, її прийняв майор поліції Гнатенко. Зараз прокурор фальсифікував матеріали кримінального провадження, підробив офіційні судові документи, показував повістки, підписані від імені судді", - заявив Шевчук.

Після цього Шевчук передав судді довідку про ухвалену заяву про правопорушення та заяву про відвід прокурора Голінченка на підставі упередженості і фальсифікації матеріалів справи Корбана.

Також адвокат звернувся до суду з проханням не задовольняти клопотання прокуратури про примусовий привід до суду Корбана.

Суддя Чаус заявив, що суд виходить до нарадчої кімнати.

Нагадаємо, раніше прокурор заявив клопотання про примусовий привід Корбана до суду.

Стосовно Корбана розслідуються кримінальні провадження за фактами захоплення у Дніпропетровську глави Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників (ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України), створення та участі у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України), привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації «Фонд оборони країни» (ч. 5 ст. 191 КК України) та перешкоджання діяльності виборчих комісій (ч. 3 ст. 157 КК України). Досліджуються також факти фіктивного підприємництва (ч. 2 ст. 205 КК), легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом (ч. 2 ст. 209 КК) і ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212 КК України).

У п'ятницю Корбана доправили в Київ для медобстеження. Пізніше стало відомо, що Корбану зробили операцію на серці в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова. Водночас до суду надійшло клопотання про зміну йому запобіжного заходу. Оскільки ГПУ підозрює лідера партії "УКРОП" у фальсифікації діагнозу і навмисному затягуванні слідства. Того ж дня суд розпочав розгляд клопотання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram