ГоловнаПолітика

Суддя постановив доставити Корбана на засідання

Корбан перебуває в лікарні після операції

Суддя постановив доставити Корбана на засідання
Фото: Макс Требухов

Суддя Дніпровського районного суду Микола Чаус постановив доставити лідера "Укропу" Геннадія Корбана на засідання.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар політсили.

"Суддя Дніпровського районного суду Микола Чаус задовольнив клопотання про примусовий привід Геннадія Корбана, який перебуває після операції на серці на стаціонарному лікуванні в інституті Амосова, на засідання Дніпровського суду на 14.00 26 грудня", - зазначила вона.

Нагадаємо, сьогодні Дніпровський районний суд продовжив засідання про зміну запобіжного заходу для Корбана. Прокуратура клопоче про його примусовий привід до суду, а адвокати - про відвід прокурора.

Як відомо, стосовно Корбана розслідуються кримінальні провадження за фактами захоплення у Дніпропетровську глави Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників (ч. 2 ст. 289, ст. 349 КК України), створення та участі у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України), привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації «Фонд оборони країни» (ч. 5 ст. 191 КК України) та перешкоджання діяльності виборчих комісій (ч. 3 ст. 157 КК України). Досліджуються також факти фіктивного підприємництва (ч. 2 ст. 205 КК), легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом (ч. 2 ст. 209 КК) і ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212 КК України).

У п'ятницю Корбана доправили в Київ для медобстеження. Пізніше стало відомо, що Корбану зробили операцію на серці в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram