ГоловнаПолітика

Антикорупційне бюро планує допитати Мартиненка і Саакашвілі у справі ОПЗ

Наразі підозру Мартиненкові не оголошено

Антикорупційне бюро планує допитати Мартиненка і Саакашвілі у справі ОПЗ
Артем Сытник

Національне антикорупційне бюро має намір допитати колишнього депутата Верховної Ради від фракції "Народний фронт" Миколу Мартиненка і губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі у справі про завдання збитків виробнику аміаку і карбаміду Одеському припортовому заводу (ОПЗ, Одеська область).

Про це сказав директор Антикорупційного бюро Артем Ситнік в інтерв'ю Українським Новинам.

"Вони ще не допитувалися, але допити заплановані. Якщо ми говоримо про гучні заяви, то тут навіть немає предмета для допиту. Я завжди підкреслюю, що НАБУ не повинно реагувати на кожну гучну політичну заяву, оскільки такі заяви робляться майже щодня. Але конкретної інформації вони не містять", - сказав він.

За його словами, на цей момент підозру Мартиненкові не оголошено.

Ситнік зазначив, що конкретні прізвища фігурантів справи ОПЗ називати до оголошення підозри буде неправильно, оскільки політичні опоненти, які постійно звинувачують один одного в корупції, використовують будь-які слова працівників правоохоронних органів, будь-який факт розслідування з метою політичного тиску.

Також він нагадав про ст. 62 Конституції про презумпцію невинуватості, яка передбачає, що людину можна назвати корупціонером тільки тоді, коли рішення ухвалить суд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Одеський припортовий завод вирішив подати в суд на Михайла Саакашвілі.

Також нагадаємо, ОПЗ знаходиться в державній власності, ФДМ готує його приватизацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram