ГоловнаПолітика

Мартиненко вирішив скласти мандат

Депутат від "Народного фронту" вирішив не підставляти під удар уряд.

Народний депутат Микола Мартиненко ("Народний фронт") вирішив скласти мандат.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

"Враховуючи, що удари по мені йдуть не тільки як удари по мені, а йдуть як по уряду, так і по владі в цілому, я приймаю рішення про складання депутатських повноважень і таким чином добровільно відмовляюся від депутатського імунітету", - заявив Мартиненко.

За його словами, він просить голову Верховної Ради Володимира Гройсмана та нардепів проголосувати за це на наступному пленарному тижні.

"Період дискредитації схожий я вже проходив у 2005 році. І хочу нагадати, що тоді так званий корупційний скандал, до якого приплели Порошенко зокрема, Мартиненка і Третьякова, ні до чого не привів. Я подав до суду на пана Зінченка, який озвучував цей скандал , і виграв цей суд. Тоді той корупційний скандал, якщо ви пам'ятаєте, відкрив пряму дорогу Януковичу до влади і президентства. Я не хочу повторення до минулого", - заявив Мартиненко.

Нагадаємо, що Мартиненко є одним із близьких соратників прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Останнім часом депутат став фігурантом гучного скандалу: колега Мартиненка по коаліції Сергій Лещенко оприлюднив деякі документи, з яких свідчить, що компанія Мартиненка отримувала 15-20% відкату від контрактів "Енергоатому" і чеської "Шкоди" на постачання устаткування.

Нагадаємо, що Мартиненко є одним із близьких соратників прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Останнім часом депутат став фігурантом гучного скандалу: колега Мартиненка по коаліції Сергій Лещенко оприлюднив якісь документи, з яких випливає, що компанія Мартиненка отримувала 15-20% відкату від контрактів "Енергоатому" і чеської "Шкоди" на постачання обладнання.

Стосовно Мартиненка нібито ведеться розслідування у Швейцарії та Чехії.

Сам депутат стверджує, що став жертвою політичного замовлення з дискредитації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram