ГоловнаПолітика

Кличко заступив на посаду мера Києва

Київська міськрада у вівторок зібралася на першу сесію

Віталій Кличко у вівторок отримав посвідчення мера Києва.

Фото: www.facebook.com/merkieva

Як повідомляє прес-служба Кличка, на першу сесію Київської міськради восьмого скликання зареєструвалися 93 нардепи зі 120.

Голова Київської міської територіальної виборчої комісії Анатолій Сульдін зачитав постанову ТВК про результати виборів і вручив Кличкові посвідчення.

"П'ять політичних сил представлені у цій Київраді, які, я переконаний, мусять реалізовувати свої амбіції у справах, відставити популістську і передвиборчу риторику. Не вимагати, а пропонувати ідеї та реалізовувати їх. Пропонувати шляхи вирішення проблем і вирішувати їх. Ми повинні бути однією командою, яку обрали кияни і від якої чекають результату", - заявив депутатам Кличко.

У новій Київраді 52 депутати представляють "БПП Солідарність", 22 - "Самопоміч", 17 - "Батьківщину", 15 - "Єдність", 14 - "Свободу".

Нагадаємо, що лідер партії "Блоку Петра Порошенка - Солідарність" Віталій Кличко виграв вибори мера, заручившись у другому турі підтримкою 401880 виборців (66,49%). Його суперник Борислав Береза набрав тільки 202514 голосів (33,51%). У першому турі Кличка підтримали 40,57% виборців, Березу - 8,85%.

Кличко керує Києвом з 2014 року, коли він став мером вперше, перемігши на позачергових виборах з результатом 765020 голосів (56,7%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram