ГоловнаПолітика

Захист Савченко вважає обмін кіборга "Рахмана" корисним прецедентом

Але поки що, зазначають адвокати, Росія виводить за рамки мінського процесу українців, яких судить.

Захист Савченко вважає обмін кіборга "Рахмана" корисним прецедентом
Фото: EPA/UPG

Обмін "кіборга" Андрія Гречанова на російського майора Старкова може бути моделлю для майбутнього обміну народного депутата України Надії Савченко.

Про це сказав адвокат українки Микола Полозов, пише Укрінформ.

"Обмін Гречанова Андрія на Володимира Старкова, який відбувся вчора, можна вважати певною моделлю для нашого випадку. Адже тут був особливий механізм: перед обміном російський майор був помилуваний Президентом Порошенко. Такий прецедент загалом корисний для нас", - зазначив Полозов.

Проте, за його словами, тут немає повної аналогії з випадком Савченко. "Цей обмін можна вважати одиничним випадком імплементації мінських угод. Очевидно, невипадково, що це збіглося із зустріччю Путіна й Обами, які говорили про важливість виконання цих домовленостей. Але проблема в тому, що Росія виводить за рамки мінського процесу українських громадян, які перебувають під судом у Росії, в зокрема й Савченко. Тому тут ще працювати і працювати".

Нагадаємо, начальника відділення розвідки 81-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Андрія Гречанова з позивним "Рахман" звільнили з полону в обмін на російського майора Старкова, затриманого в Донецькій області.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що заради звільнення українця підписав указ про помилування російського військового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram