ГоловнаСуспільствоЖиття

Учасники блокади Криму пропонують електрику в обмін на Савченко та Чийгоза

Від Росії чекають готовності звільняти ув'язнених українців.

Учасники блокади Криму пропонують електрику в обмін на Савченко та Чийгоза
Фото: EPA/UPG

"Громадянська блокада Криму" чекає сигналу про готовність окупаційної влади звільнити нардепа Надію Савченко і заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, щоб допустити ремонтників до "кримської ЛЕП".

Про це заявив координатор "Громадянської блокади Криму" Ленур Іслямов в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Лідери Меджлісу і активісти громадянської блокади Криму, проводячи наради, поки що ще не прийшли до рішення, щоб ми вмикали півострову світло. Тому, поки таких команд з центру громадської блокади Криму, з головного штабу, не буде надходити до активістів, активісти будуть блокувати всі опори, також активісти блокують зараз подальший ремонт тієї гілки, яка 220 кВт "Каховська-Титан", - повідомив він.

Також, за словами Іслямова, активісти чекають, щоб з окупованої території з ними почали домовлятися про звільнення Ахтема Чийгоза та Надії Савченко.

"Активісти чекають реакції офіційної влади Росії для того, щоб вони висловили готовність звільняти наших громадян, яких незаконно утримують у російських в'язницях", - заявив Іслямов.

Нагадаємо, в ніч на 20 листопада у Херсонській області в результаті підривів електричних опор було виведено з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередачі, якими здійснюється енергопостачання території Криму, а також частин Херсонської та Миколаївської областей. Пізніше зазнали пошкоджень опори інших ліній електропередач.

26 листопада працівники "Укренерго" припинили ремонт ЛЕП у Крим на вимогу активістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram