ГоловнаЕкономікаДержава

Міністр енергетики Росії анонсував відмову від постачання вугілля в Україну

Олександр Новак визнав, що в короткостроковій перспективі такий крок ефекту не матиме.

Міністр енергетики Росії анонсував відмову від постачання вугілля в Україну
Фото: Макс Левин

Росія може припинити постачання вугілля в Україні у відповідь на припинення постачання електроенергії до Криму, повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак в ефірі радіостанції "Вести FM".

"Росія постачає вугілля українським енергетикам, і в цьому сенсі можна і потрібно прийняти рішення про припинення постачання вугілля нашими комерційними організаціями, які постачають вугілля на українські електростанції", - переказує слова Новака російський "Интерфакс".

За його словами, в короткостроковому періоді це майже не дасть ефекту, оскільки Україна має запаси вугілля, але в довгостроковій перспективі виникне дефіцит.

За словами Новака, зараз Крим забезпечено електроенергією лише 35-40%.

Нагадаємо, в суботу ввечері лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв після зустрічі з президентом Петром Порошенком повідомив, що Росія припинила постачати антрацит в Україну у зв'язку з припиненням енергопостачань до Криму.

Тим часом міністр енергетики Володимир Демчишин на брифінгу в понеділок заявив, що не знає про стовідсоткове припинення поставок вугілля.

Компанія ДТЕК повідомила, що з п'ятниці, 20 листопада, припинено постачання вугілля із зони АТО. ДТЕК належить більшість українських теплоелектростанцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram