ГоловнаПолітика

Рада відмовилася записати у КЗпП норму про недискримінацію ЛГБТ

Депутати відмовилися гарантувати гомосексуалам право на працю

Рада відмовилася записати у КЗпП норму про недискримінацію ЛГБТ
Акция в поддержку прав ЛГБТ возле Рады
Фото: facebook.com/sasko.laps

Верховна Рада у вівторок спробувала ухвалити в цілому законопроект №3442, який забороняє дискримінацію у сфері праці за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, але не змогла набрати достатньо голосів.

Законопроект було включено до порядку денного після початку вечірнього засідання. За це проголосували 228 народних депутатів. Але коли спікер Володимир Гройсман виніс пропозицію відразу голосувати цей законопроект у першому читанні і в цілому, кількість голосів скоротилася до трохи більше ніж 200.

Законопроект №3442 з пропозицією внести зміни до Кодексу законів про працю зареєстрували у Раді 10 листопада.

Їм забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, зокрема пряме чи непряме обмеження прав працівників залежно від раси, статі, політичних, релігійних та інших переконань, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, віку, стану здоров'я, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного і майнового стану, місця проживання, участі у страйку, звернення або наміру звернутися до суду або інших органів по захист своїх прав, за мовними або іншими ознаками, не пов'язаними з характером роботи або умовами її виконання.

Нагадаємо, що на ранковому засіданні Верховна Рада ухвалила у другому читанні чотири законопроекти з безвізового пакету.

Лідер фракції БПП під час перерви повідомив, що з Брюсселя надійшов лист, в якому вісім країн ЄС вимагають від України заборонити трудову дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації. Він заявив, що ця поправка також є умовою для візової лібералізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram