ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

У порядку денному - шість безвізових законопроектів

Верховна Рада на пленарному засіданні у вівторок розгляне шість законопроектів, ухвалення яких потрібне для безвізового режиму між Україною та ЄС.

Першим питанням у порядку денному вказано законопроект №2244а про створення Національного фонду досліджень та дозвіл державним вищим навчальним закладам та науковим установам ставати співзасновниками господарських товариств.

Після цього до порядку денного включено так званий "безвізовий пакет".

Для ухвалення в першому читанні пропонується розглянути законопроект №3154 про негайний розгляд адміністративними судами справ про примусове видворення чи затримання з метою ідентифікації іноземців та осіб без громадянства.

У другому читанні депутати запланували розглянути законопроекти №2540а про арешт майна будь-яких осіб у разі його використання як доказу у кримінальному провадженні, №2541а про застосування спеціальної конфіскації до отриманого злочинним шляхом майна, №2542а про позбавлення Служби безпеки України повноважень з розслідувань економічних злочинів та №3040 про створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Також для ухвалення за основу запропоновано законопроект №3041 про фінансування Нацагентства з питань розшуку отриманих від корупційних злочинів активів.

Необхідного для виконання плану щодо лібералізації візового режиму з ЄС законопроекту №3224 про ID-картки, що підтверджують громадянство, особистість або спеціальний статус, який Кабінет Міністрів вирішив доопрацювати та внести на розгляд парламенту 10-13 листопада, у порядку денному на вівторок немає.

На засіданні у вівторок Рада також має намір розглянути законопроекти №2835 про зниження ставки рентної плати за користування надрами при видобутку природного газу, №3404 про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2017 року та №3371-1 про призначення голосування на виборах депутатів міських рад і мерів в Маріуполі і Красноармійську (Донецька область) на 15 листопада.

Крім того, до порядку денного включено питання звільнення суддів і ще близько 20 законопроектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram