ГоловнаПолітика

ЄС відтермінував рішення щодо безвізового режиму для України

Парламенту дали ще кілька днів

ЄС відтермінував рішення щодо безвізового режиму для України
Фото: zn.ua

Європейська комісія затвердить оцінку виконання Україною плану дій щодо надання безвізового режиму не 10 листопада, як планувала, а на кілька днів пізніше.

Про це повідомив журналістів міністр юстиції Павло Петренко.

"Міністерство закордонних справ і Мін'юст провели консультації з нашими іноземними колегами з Європейської комісії, щоб нам дали ще кілька днів до цього ключового засідання, щоб виправити ситуацію в парламенті... Буде ще одне засідання (після засідання вищих посадових осіб Єврокомісії 10 листопада), на якому ми фіналізуємо наші успіхи", - заявив міністр.

Петренко висловив сподівання, що на засіданні 10 листопада Верховна Рада ухвалить законопроекти, необхідні для лібералізації візового режиму.

Нагадаємо, минулий четвер вважався останнім днем для ухвалення пакету законів, необхідних для запровадження безвізового режиму. Однак депутати змогли ухвалити в цілому лише один закон з цього пакету - про трудових мігрантів. Робота парламенту застопорилася на розгляді законопроекту про створення Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами. Депутати спочатку довго розглядали правки, а коли справа дійшла до голосування, відмовилися ухвалювати документ. У результаті його направили на доопрацювання з тим, щоб знову розглянути у вівторок. Спікер, закриваючи засідання, повідомив, що всі не розглянуті в четвер законопроекти винесуть на голосування у вівторок, 10 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram